
Kavitasyon İle Zayıflama Nedir?
Sıvılar içerisinde basınç değişimi suretiyle mutlak boşluklu baloncuklar oluşturma işlemidir. Bu işlem esnasında vücutta termal, kimyasal, mekanik ve kavitasyonel etki oluşur. Termal etki uygulama bölgesindeki hiperemiyi arttırır. Kimyasal etki selülitin sıvılaşmasını sağlar. Mekanik etki mikro masaj sağlayarak kolajen liflerinin ayrışmasıyla doku yoğunluğunu azaltır ve hücreler arası yapıları yumuşatır. Kavitasyonel etki ise yağ hücresi zarlarının zedelenmesini sağlayarak yağların drene edilmesine olanak sağlar. Açığa çıkan yağ asitleri parçalanarak, lenf yolları sayesinde buralardan uzaklaştırılmaya çalışılır..
Kavitasyon Kullanım Amaçları
Kavitasyon bel, karın, göbek, kol, kalça ve sırttaki çözülemeyen depo yağları parçalayıp, yerleşmiş bölgesel yağları eritmek, selülitli bölgelerin görünümünün azaltılmasına yardımcı olmak amacıyla kullanılır.
Kavitasyon Nasıl Uygulanıyor?
Kavitasyon uygulaması, haftada bir olmak üzere kişinin durumuna göre 8-10 seansta tamamlanır. Bir seans uygulama bölgesinin alanıyla orantılı olarak 20 ile 40 dakika arasında sürmektedir. Kavitasyon uygulanacak bölgeye jel sürüldükten sonra cihazın uygulama başlığı ile o alanda belli kurallar çerçevesinde çalışılır. Kavitasyon işlemi tamamen ağrısızdır. Seans süresince kulağınızda çınlama sesi gelecek olup, tamamen zararsızdır. Seans sonrası idrarda koyulaşma gözlenebilir. Bu parçalanan yağların böbreklerden atılımından kaynaklanmaktadır. Uygulama sonrası muhakkak vücut sıvılarının hareketini hızlandıracak yani lenf drenaj sağlayacak bir uygulama yapılmalıdır.
Kavitasyonun Etkileri Nelerdir?
Kavitasyon uygulamasında İlk seansta yağlı alanın kalınlığına göre değişen 2-10 cm arasında bir incelme görülebilir. Sonraki seanslarda bu incelme tabii ki azalarak devam eder. Kavitasyon uygulaması sürecinde her gün 2,5 litre su içilmesi gerekir. Bu, eritilmiş olan yağların vücuttan atılması için mutlaka uyulması gereken bir kuraldır. Ayrıca işlemin etkili olabilmesi için ve karaciğeri desteklemek amacıyla beslenme şeklinin yağsız olması ve bu süreçte alkollü içeceklerden uzak durulması gerekir.
Kavitasyon Aşağıdaki Durumlarda Uygulanmaz;
- Hamilelik
- Uygulama bölgesinde enfeksiyon
- Uygulama bölgesinde metalik protezler
- Kemik ya da kıkırdak dokulara yakın bölgeler
- Damar hastalıkları
- Rahim içi metal protez
- Karaciğer ve böbrek fonksiyon bozuklukları durumlarında kavitasyon uygulanamaz.